2009 m. liepos 1 d., trečiadienis

Feel like cooking :) Braškių ir varškės pyragas


Na niekam nepaslaptis, birželio pabaiga – braškių metas. Taip jau išpuolė, kad prireikė vasariško deserto, tai leidau sau paeksperimentuoti ir pagaminau braškinį varškės pyragą. Iškart persiprašau už nekokybiškas nuotraukas, bet nors tu ką neturiu su kuo jas gražiau padaryti :) Jei kam irgi bus ūpo gaminti štai recepčiukas:

Reikės

Pagrindui:
180 g. šokoladinių sausainių
100 g. sviesto
3 v.š. cukraus
žiupsnelio vanilinio cukraus

Užpilui:
7 saldūs varškės sūreliai (ėmiau senoviškus didelius be glaisto)
stiklinė grietinėlės (ėmiau plakamąją)
5 v.š. želatinos
2 kiaušinių tryniai
100 g. sviesto
½ stiklinės cukraus
žiupsnelis vanilinio cukraus
citrinos žievelė

1. Sausainius sutriname (sumalame) iki masės panašios į miltus (kadangi nelabai turiu įrangos, sutraiškiau juos paprastu mėsos muštuvu). Gautus miltus sumaišome su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir ištirpintu sviestu.
2. Gautą masę klojame torto formoje, geriausiai forma su nuimamais šonais. Sausainių mišinį gerokai supresuojame, kad gautūsi pagrindas. Pagrindą jau turime, kolkas paliekame jį ramybėje.
3. Želatiną pabrinkinti. Užpyliau tiek karšto vandens, kad apsemtų granules, na ir šiek tiek viršaus, paliekame pusvalandžiui brinkti.
4. Į grietinėlę suberti cukrų ir užvirinti. Joje ištirpinti išbrinkintą želatiną. Gautu mišiniu užplikyti išsuktus kiaušinių trynius.
5. Sumaišyti varškę, sviestą, citrinos žievelę, šiek tiek įspausti ir pačių sulčių.
6. Į varškę supilame grietinėlės mišinį, viską gerai išmaišome.
7. Ant paruošto pado sluoksniuojame pjaustytas braškes, pjaustytą bananą ir užpilą. Viršų puošiau taip pat braškėmis ir užtarkavau juodojo šokolado.
8. Ruošinį dedame į šaldytuvą nakčiai.
9. Rezultatas – vasariškas, gaivus pyragas, kuris bent mano žmogeliukams labai patiko. Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą